FeelGoodTrophy


Het idee om tussen 's Gravenwezel en Sint-Job-in-'t-Goor van start te gaan met een golfclub bestond al in de jaren zeventig, maar de plannen voor de course op haar huidige locatie – een bijzonder rustig gelegen stuk 'venland' in de Voorkempen, 15 kilometer ten noorden van Antwerpen – werden definitief in 1981. De grond waarop de baan zou worden aangelegd werd samen met een eenvoudig boerderijencomplex verworven dankzij de generositeit van de eigenaar mijnheer Orban. Tijdens de eerste tien jaar van haar bestaan moest de club er niets voor betalen. De drijvende krachten achter de oprichting van de club waren enkele vrienden uit de Joodse gemeenschap die een echte 'internationale' club voor ogen hadden. Een club die open zou staan voor iedereen, van welke nationaliteit, godsdienst of ras ook.

Voor het ontwerp van de baan werd de gerenommeerde Belgische ex-golfer baron Paul Rolin aangezocht. De oorspronkelijke 18-holes course werd in drie stadia verder ontwikkeld tot de huidige 36-holesbaan. Zeer recent werd het gekende Engelse golfarchitectenbureau Hawtree onder de arm genomen om de twee 18-holesbanen een upgrade te geven, zodat ze helemaal voldoen aan de hedendaagse normen voor championship courses.

De huidige twee banen bestaan uit een verrassende mengeling van bosbaan- en parkbaanholes met op verscheidene holes een aantrekkelijke waterhindernis als extra uitdaging. De grote variëteit in plaatsing van de teeboxen zorgt ervoor dat de baan uitdagend is voor spelers van elk niveau. De North Course – een par 72 van 6124 m – is de langste van de twee banen. De South Course – een par 71 van 5986 m – biedt dan weer meer afwisseling tussen de holes en zorgt ervoor dat je echt alle golfclubs in je tas nodig hebt.

Meer...

Datum

2024-03-31

Kaartje

Sint Jobsteenweg 120, 2970 Schilde
no data

Sfeer foto's